Number block demo
Kiertotalouden ratkaisujen avulla voidaan vahvistaa luontoa ja ratkaista ilmastokriisi. Tule mukaan rakentamaan nopeaa ja reilua siirtymää maailmaan, jossa tuotanto ja kulutus perustuvat omistamisen sijasta palveluihin.
Mistä on kyse?
Kestävyyskriisi on näyttänyt meille suunnan: talouden ja hyvinvoinnin kasvu ei voi enää syntyä luonnonvarojen tuhlailevasta käytöstä ja aina vain uusien tavaroiden valmistamisesta ja omistamisesta. Nyt tarvitaan fiksumpia talouden toimintamalleja, joiden myötä kulutus ei lopu, vaan muuttaa muotoaan kestävämpään suuntaan.
Vanhat menestyksen keinot eivät enää toimi. Meidän kannattaa siirtyä etujoukoissa reiluun ja kilpailukykyiseen kiertotalouteenkiertotalouteen : käytämme, luomme ja hyödymme itsekin taloudellisesti palveluista, jotka perustuvat jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen.
Sijoitussalkku on hajautettu eri omaisuuslajien lisäksi myös maantieteellisesti. Yli kolmasosa sijoituksista kohdistui Suomeen.
Mitä teemme?
”>Jatkamme Sitran kansainvälisesti palkittua kiertotaloustyötä. Nyt tavoitteenamme on nopeuttaa siirtymää reiluun ja kilpailukykyiseen kiertotalouteen. Tarjoamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja tämän muutoksen toteuttamiseksi osana koronakriisin jälkeistä jälleenrakentamista Suomessa ja Euroopassa.Lisäämme ymmärrystä digitalisaation positiivisista ja negatiivisista ympäristövaikutuksista ja tuomme tiedon päätöksentekoon. Osoitamme, millaiset digitaaliset ratkaisut edistävät kiertotaloutta.Vauhditamme suomalaisten yritysten ja elinkeinoelämän kiertotalousratkaisujen kehittämistä ja kansainvälistymistä. Kehitämme yrityksille työkaluja kiertotalouden liiketoimintamallien kehittämiseksi ja selvitämme, miten liiketoiminta voi tulevaisuudessa perustua omistamisen sijasta jakamiseen.Suomen rajojen sisällä toimiminen ei riitä. Vauhditamme globaalia siirtymää reiluun kiertotalouteen yhdessä suomalaisten toimijoiden ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa.
olemme kouluttaneet 1400 talouspoliittista vaikuttajaa
Kuka on mukana?
Kyse on perustavanlaatuisesta muutoksesta siinä, miten yhteiskunta toimii. Kierrätyksen tehostamisen ohella monen asian pitää muuttua vastuulliseksi: kierrätettävien raaka-aineiden tuotannon, koko kaupankäynnin ketjun ja kuluttamisen. Kehitämme sen vuoksi kiertotaloutta yhdessä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Mukana ovat esimerkiksi elinkeinoelämä, hallinto ja järjestöt.
Suomi tunnetaan kiertotalouden edelläkävijänä. Täällä toimivat hyvät kiertotalousratkaisut eivät riitä muutoksen läpivientiin, elleivät ne leviä kansainvälisesti. Suomen ja EU:n kauppa- ja kehityspolitiikka sekä kehittyvissä maissa toimivat tahot, kuten kehityspankit, ovat tärkeitä vipuja, joilla voimme vauhdittaa globaalia siirtymää reiluun kiertotalouteen.