archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Aasian innovaatioympäristö puhutti Sitran kumppanipäivässä

Sitran kumppanipäivä keräsi yli 400 yhteistyökumppania Marina Congress Centeriin Helsinkiin 29.8.2007. Asiasisällön iltapäivälle muodosti Aasian innovaatioympäristöä valottava seminaari Science, Technology and Innovations in Asia.

Julkaistu

Sitran kumppanipäivä keräsi yli 400 yhteistyökumppania Marina Congress Centeriin Helsinkiin 29.8.2007. Kumppanipäivässä kuultiin puheenvuoroja innovaatioista ja tutustuttiin Sitran toimintaan. Varsinaisen asiasisällön iltapäivälle muodosti Aasian innovaatioympäristöä valottava seminaari Science, Technology and Innovations in Asia.

Seminaarin avannut yliasiamies Esko Aho sanoi, että Sitra on ollut jo 40 vuotta innovaatio-organisaatio, jolla on perusvastuu suomalaisen innovaatioympäristön kehittämisestä. – Halusimme juhlavuotemme kunniaksi järjestää yhteistyökumppaneillemme seminaarin, josta saa kerralla kokonaiskuvan Aasian mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Aasian nopealla kehityksellä on ratkaisevia vaikutuksia myös oman maamme kilpailukykyyn ja osaamiseen. Suomen kannattaakin seurata sitä tarkalla silmällä, Aho kehotti.

Japani on jo vuosia ollut monessa mielessä innovaatiotoiminnan kärkimaita. Nyt myös Intia ja Kiina ovat vauhdilla nousemassa innovaatioiden maailmanlaajuisiksi edelläkävijämaiksi. Nämä maat eivät enää suinkaan ole kiinnostavia vain suuren markkinapotentiaalinsa ja halvan työvoimansa takia, vaan yhä enemmän myös uusien teknologioiden ja toimintatapojen kokeilu- ja leviämiskenttinä.

Seminaarin puheenjohtajana toimi Sitran innovaatiotoimintoja elokuun alusta johtanut asiamies Mikko Kosonen. Hänen mielestään Suomella, kuten kaikilla kehittyvillä länsimarkkinoilla on entistä enemmän opittavaa näiden maiden innovaatioympäristöistä  ja toimintamalleista.

– Seminaarissa esiin nousseet keskeiset kysymykset liittyvät siihen, mitkä ovat näiden maiden innovaatioympäristöjen vahvuustekijät.  Meidän tulee arvioida, missä määrin näiden maiden malleja voidaan toteuttaa Euroopassa ja Suomessa ja/tai miten voimme esim. paremman yhteistyön avulla parhaiten varmistaa sen, että myös suomalainen yhteiskunta hyötyy Aasian vahvuuksista, Kosonen arvioi.

Seminaarissa Aasian innovaatioympäristöstä puhuivat Japanin pääministerin tiedeneuvonantaja Kiyoshi Kurokawa, Beijingin Genomiikkainstituutin apulaisjohtaja, professori Jun Yu sekä Dr. Thirumalachari Ramasami. Seminaarin loppupaneeliin suomalaista asiantuntemusta toivat Erkki Ormala Nokialta, Petri Peltonen kauppa- ja teollisuusministeriöstä sekä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Raimo Väyrynen.

Katso seminaarin taltiointi »
Antti Hautamäen kommentit Kumppanipäpivästä Sitran blogissa » 
Lue myös Ramchandra Kulkarnin puheenvuoro Intian suhteesta innovaatioihin »

Mistä on kyse?

Olet nyt varjossa ""Default shadow"". Poistu