archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Dialogille on laajasti kysyntää – ja pian sen vetämistä voi oppia Erätauko-koulutuksessa

Sitra kehittää Erätauko-koulutuskokonaisuutta toteuttamalla alkukesästä pilottikurssin ja avoimen yhteissuunnittelupajan 7.6.2018.

Kirjoittaja

Tatu Leinonen

Asiantuntija, Ohjelmat

Julkaistu

Erätauko on toimintatapa, jonka avulla erilaiset organisaatiot voivat käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua. Sitra tukee tänä vuonna eri tahoja rakentavan keskustelun käymisessä mentoroimalla ja rakentamalla Erätauko-koulutuskokonaisuuden avoimesti hyödynnettäväksi.

Koulutuskokonaisuuden kehittämiseksi Sitra järjestää kolmipäiväisen Erätauko-pilottikurssin 22.-23.5. ja 5.6. sekä avoimen yhteissuunnittelupajan 7.6., johon ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

”Kiinnostus rakentavan dialogin käymiseen Erätauon avulla on ollut todella laajaa. Siksi haluamme tuottaa koulutuskokonaisuuden, jonka oppimateriaalit tulevat kaikkien koulutustoimijoiden avoimesti hyödynnettäviksi”, kertoo Sitran asiantuntija Hannele Laaksolahti.

Pilottikurssin 25 osallistujaa on valittu Erätauko-mentorointiin lähetetyistä hakemuksista poikkiyhteiskunnallisesti. Kurssin osallistujat edustavat muun muassa kaupunkeja, kuntia, erikokoisia järjestöjä ja kulttuurialan toimijoita, ja heillä on jo ennen kurssia ajatuksia siitä, mihin tarkoitukseen he tulevat hyödyntämään Erätaukoa.

Koulutuksen aikana osallistujat saavat uusia näkökulmia dialogin hyödyntämiseen yhteiskunnassa ja omissa organisaatioissaan, opettelevat ohjaamaan dialogia sekä suunnittelemaan Erätauon toteutusaskeleet omaan organisaatioon. Lisäksi koulutus pitää sisällään osallistumisen dialogiin yhteiskunnallisista aiheista, kuten kansalaistoiminnan rooli aktiivimallissa, moninaisuus yhteiskunnassa ja lastensuojelu. Dialogeissa on mukana ihmisiä eri taustoista ja tilanteista: sekä kansanedustajia että diakoniatyön asiakkaita. Dialogitilaisuudet toteuttavat Helsingin Diakonissalaitos, Kansalaisareena, Kalliolan Setlementti ja Osallisuuden aika ry.

Erätauko-koulutuksen tavoitteena on kasvattaa dialogiin perustuvien osallisuuskäytäntöjen suunnittelu- ja toteutusosaamista sekä rakentavan keskustelun kykyä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Syksyllä valmistuvan Erätauon koulutuskokonaisuuden voivat ottaa koulutustarjontaansa koulutuksia vetävät tahot, kuten esimerkiksi järjestökouluttajat, vapaan sivistystyön toimijat ja kaupalliset kouluttajat. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita koulutuskokonaisuuden yhteissuunnittelupajaan 7.6.

Lue lisää:

Mistä on kyse?

Olet nyt varjossa ""Default shadow"". Poistu